در حال بارگزاری وبسایت فارسی کاتولیک...





رشد چشمگیر گرویدن به “مسیحیت” در بین ایرانیان طی ۲۵ سال اخیر

1398 - آبان - 16
«محبت نیوز»



پایگاه خبری «هیل»: تخمین شمار مسیحیان در ایران دشوار است به خصوص در شرایطی که عده زیادی مجبورند ایمان خود را پنهان نگه دارند. اما به نظر می‌‌رسد حدود ۸۰۰ هزار ایماندار مسیحی در ایران وجود دارد.

رشد چشمگیر گرویدن به “مسیحیت” در بین ایرانیان طی ۲۵ سال اخیر

پایگاه خبری «هیل»: تخمین شمار مسیحیان در ایران دشوار است به خصوص در شرایطی که عده زیادی مجبورند ایمان خود را پنهان نگه دارند. اما به نظر می‌‌رسد حدود ۸۰۰ هزار ایماندار مسیحی در ایران وجود دارد.

«محبت نیوز»- پایگاه خبری «هیل» وابسته به کنگره ایالات متحده آمریکا در گزارشی با عنوان «برای مسیحیان ایران دعا کنید» به بررسی وضعیت مسیحیان و کلیساهای خانگی در ایران پرداخته است.

نویسنده این گزارش «ورون بروتر»(Vernon Brewer) بنیانگذار موسسه «وورد هلپ» (World Help) می‌‌نویسد: “هر سال در اولین یکشنبه ماه نوامبر کلیساها در سراسر آمریکا یک زمان ویژه را به دعا برای برادران و خواهران مسیحی خود در سراسر دنیا به خصوص کشورهایی که مسیحیان در آن آزادی ندارند اختصاص می‌‌دهند.
امسال نیز این روز که «روز دعای بین‌‌المللی برای کلیساهای تحت ستم» نام دارد برگزار شد.

اذیت و آزار دینی و عقیدتی به خصوص در مورد مسیحیان همیشه موضوع مورد بحث است. بر اساس گزارش موسسه «درهای باز» (اوپن دورز) بیش از ۲۴۵ میلیون مسیحی در کشورهایی زندگی می‌‌کنند که میزان بالایی از ظلم و ستم به آنها روا می‌‌شود. کشورهای اندکی هستند که میزان آزار و دشمنی آنها با مسیحیت بسیار شدید است که یکی از آنها ایران است.

در حالی که درگیری‌‌های آمریکا و ایران نگرانی‌‌ها در مورد احتمال جنگ در خلیج فارس را افزایش داده، در این بین افراد کمی هستند که در مورد جفا بر مسیحیان در ایران صحبت میکنند. نفس مسیحی بودن در ایران زندگی فرد ایماندار را به خطر می‌‌اندازد و به خصوص برای مسلمانانی که تغییر دین دادند خطر بیشتر است.
آنها مجبورند پنهانی اعتقادات و ایمانشان را حفظ کنند و مجبورند وانمود کنند مسلمانان خیلی معتقدی هستند اما در دل مسیحی هستند.

این ایمانداران حتا نمی‌‌توانند به کلیساهای انگشت شماری بروند که حکومت ایران به آنها اجازه فعالیت داده است. آنها همچنین نمی‌‌توانند از خدمات کلیسایی به زبان فارسی بهرمند شوند و برای پنهان ماندن از امنیتی‌‌ها در خفا با هم ملاقات می‌‌کنند.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی حکومت جمهوری اسلامی مسیحیت را به عنوان یک تهدید بالقوه برای جامعه برشمرد. در واقع جمهوری اسلامی بسیار از مسیحیت می‌‌ترسد آنچنان که وزیر اطلاعات ایران محمود علوی به تازگی نگرانی خود از رشد مسیحیت در ایران را ابزار کرده است. محمود علوی القا کرده افرادی که به مسیحیت گرویدن مردم عادی هستند.

برداشت نویسنده هیل از این موضع‌‌گیری علوی این بوده که وی قصد داشته بگوید آنهایی که در ایران به مسیحیت می‌‌گروند تحصیل‌‌ کرده نیستند و در نتیجه در مقابل پروپاگاندا (تبلیغات) مسیحی آسیب‌‌پذیرند. رهبران ایران هم کم و بیش شبیه علوی فکر می‌‌کنند.

پایگاه خبری هیل در بخش دیگری از این گزارش می‌‌نویسد: “چیزی که رهبران ایران قادر به تشخیص آن نیستند این است که انقلاب ایرانی‌‌ها که تحت سلطه اسلامی اتفاق افتاد در واقع باعث ایجاد یک انقلاب مسیحی شد. گزارش‌‌ها از کلیساها نشان می‌‌دهد یک رشد رو به انفجار از گرویدن به مسیحیت پس از انقلاب اسلامی رخ داده است.
تخمین شمار مسیحیان در ایران سخت است به خصوص در شرایطی که عده زیادی مجبورند ایمان خود را پنهان نگه دارند. اما به نظر می‌‌رسد حدود ۸۰۰ هزار ایماندار مسیحی در ایران وجود دارد.
«مارک بردلی» پژوهشگر مسیحیت که در مورد مسئله مسیحیت در ایران گزارش‌‌هایی نوشته می‌‌گوید طی ۲۵ سال اخیر ایران بیشترین تعداد گرویدن به مسیحیت در ۱۳ قرن گذشته را داشته است. اکنون ایران یکی از مهمترین کشورها از نظر اجتماع رو به رشد مسیحیت در جهان است طوری که کتاب مقدس به تعداد کافی برای دسترسی آنها وجود ندارند.

برای یک مسیحی که در کشوری مثل ایران با آن همه محدودیت زندگی می‌‌کند هیچ چیز ارزشمندتر از داشتن کتاب مقدس نیست.
هیل در ادامه نوشته؛ اخباری داریم که مسیحیان ایرانی کتاب مقدس را به صورت دستی چاپ کردند و بین هم توزیع کردند. شماری دیگر کتاب مقدس را روی تلفن‌‌های همراه خود دارند و با نرم افزار دسترسی به آن را طوری تنظیم کردند که دولتی‌‌ها نمی‌‌توانند به آن دسترسی پیدا کنند.

حکومت ایران برنامه‌‌های زیادی را برای قطع کردن دسترسی مردم ایران به انجیل پیاده کرده است. مسدود کردن سایت‌‌های مسیحی و جمع کردن دیش‌‌های ماهواره ای جمله مواردی است که در این گزارش به آن اشاره شده است.
از حدود ۱۲ سال قبل طرحهایی برای توزیع کتاب مقدس در ایران آغاز شد و کمک‌‌هایی به صورت خیریه برای چاپ و تکثیر با ترجمه فارسی از «عهد جدید» جمع آوری شد و از طریق یک شبکه بسیار مهم این کتاب‌‌ها توزیع شد. اخیرن نیز ترجمه مناسبی از کل انجیل به زبان فارسی انجام شده که درخواست برای دریافت آن در کلیساهای خانگی بسیار زیاد است.

مردم می‌‌پرسند چرا انجیل در اختیار مردم کشورهایی قرار می‌‌گیرد که زیر ظلم و ستم دینی قرار گرفته‌‌اند به خصوص در شرایطی که همراه داشتن کتاب مقدس ریسک بزرگی است. یکی از مسیحیان ایماندار ایرانی می‌‌گوید، «وقتی من فرصت داشتم کتاب مقدس را بخوانم برایم یک امید حقیقی ایجاد شد. ما شکر می‌‌کنیم که خبرهای خوبی را به ایرانی‌‌هایی دهیم که نیازمند امید هستند.»

برای مسیحیان داخل ایران، کره شمالی و کشورهایی که در آن ستم زیادی روا می‌‌شود متن انجیل تنها یک متن مذهبی بی‌‌جان معمولی برای مطالعه و حفظ کردن نیست بلکه نور امیدی است در تاریکی.
در حالیکه برای ایمانداران سراسر دنیا دعا شد امیدوارم همیشه این مسیحیان را در خاطرمان داشته باشیم و هرآنچه از دستمان برمی‌آید به آنها کمک کنیم تا آزادی دینی داشته باشند بدون ترس از دستگیری و ستم.
نویسنده این گزارش «ورون بروتر» بنیانگذار موسسه «وورد هلپ» است. این موسسه بشردوستانه مسیحی که کمک‌‌های معنوی و مادی مردم در اجتماعات فقیر مسیحی را به عهده دارد. این موسسه از سال ۱۹۹۱ تاسیس شده و طی این سال‌ها کمک‌‌های بشردوستانه‌‌ای به مردم ۷۱ کشور دنیا ارائه داده است.